Soukromá inzerce a realitní kanceláře

Před několika dny jsem podal inzerát na prodej svého bytu v OV a teď čelím záplavě telefonátů. Z mnohých ani není patrné, zda se jedná o přímého zájemce o koupi nebo o realitní kancelář.

Jak lze tomuto stavu čelit?

Pokud jste svoji nemovitost nabídl prostřednictvím veřejné inzerce, pak je opravdu těžké radit, jak je možné se „záplavě telefonátů“ kohokoli bránit. Určitě však nepodléhejte žádným „nátlakům“.

Z nabídek velmi pečlivě vybírejte a pokud se pro jednu z nich rozhodnete, pak neváhejte a obraťte se o radu k odborníkům, abyste za svoji nemovitost dostal dohodnutou cenu a nový majitel byl řádně zapsán do katastru nemovitostí.

Dovolím si však tvrdit, že pokud byste si dříve, než jste podal inzerát, vybral, kvalifikovanou realitní kancelář, se kterou byste uzavřel zprostředkovatelskou smlouvu, tak byste se nežádoucím telefonátům vyhnul. To je právě úloha realitní kanceláře. Nemovitost svého klienta na nejvhodnějších místech inzerovat, s vhodnými zájemci uskutečnit prohlídky nemovitosti a pokud je kupující vybrán, připravit veškeré podklady pro sepis kupní smlouvy apod. Realitní kancelář můžete vybrat např. na www.arkcr.cz v rubrice „seznam členů“.


Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.