Hledání obchodních prostor – sdělení adresy nemovitosti

Protože hledám obchodní prostory k pronájmu, obrátila jsem se na jednu realitní kancelář, která inzeruje pronájem konkrétního obchodu, s dotazem, na jaké ulici se uvedené prostory nachází?

Tam mi bylo odpovězeno, že mi tuto informaci sdělit nemůžou.

Ano, je to možné. V některých případech se tak realitní kancelář snaží předcházet situacím, kdy zájemce o nabízenou nemovitost – po shlédnutí inzerátu – navštíví místo realitní kanceláře přímo majitele pronajímaného resp. prodávaného prostoru, či objektu. Zprostředkovatel tímto způsobem obvykle nepostupuje, pokud má s majitelem sepsánu smlouvu o výhradním zastupování při pronájmu nebo prodeji.

Ale i v takovém nebo právě v takovém případě chce každý zprostředkovatel pro nabízejícího vlastníka udělat maximum, a proto s klienty jedná o všech prohlídkách nabízené nemovitosti tak, aby majitel nebyl poptávajícími zbytečně obtěžován. Může se proto stát, že některé realitní kanceláře přesně identifikují nemovitost až po osobním kontaktu se zájemcem. Jiným důvodem bývá situace, kdy realitní kancelář nabízí nemovitost pouze na základě nevýhradní smlouvy o zprostředkování a chrání se tak proti tomu, aby ji zájemce obcházel, resp. zahájil jednání přímo s vlastníkem, aniž by o tom zprostředkovatele informoval.


Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme, abychom mohli přizpůsobit obsah konkrétním uživatelům a analyzovat návštěvnost našeho webu. Kliknutím na možnost „Povolit vše“ s tím souhlasíte. Předvolby můžete spravovat tlačítkem Nastavení soukromí. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.